Vragen rond bereiding, abonnement, levering of het concept?

Wij hebben antwoorden geformuleerd in de vorm van een handige faq. Je vindt ze hieronder.

1. Abonnement & bereiding

Hoe werkt Innerglow ?
Wij maken gezond eten waanzinnig gemakkelijk. We zorgen voor perfect geproportioneerd smoothie-ingrediënten, aan huis geleverd. De cups zitten boordevol organische (75%) superfoods, vruchten, en groenten. Bovendien zijn jouw ready-to-blend smoothies binnen enkele seconden klaar om van te genieten. Je geeft een bestelling door op onze startpagina, je kiest de smoothies die jou lekker lijken, en wij leveren ze bij je thuis op een moment dat jou uitkomt. Jij stopt/bergt ze op in je vriezer en als je er zin in hebt, vul je de beker met melk (soja/amandel/kokos) en kiepert alles in de blender. Hupla. Vloeibaar geluk !
Hoeveel werk is het om een smoothie te maken ?
Bijna geen werk ! Het enige wat je moet doen, is een beker uit je vriezer halen, tot aan de rand vullen met een soort melk van je keuze, de gehele inhoud blenden, en opdrinken. Onze ingrediënten zijn voornamelijk organisch (75%) én geoogst op hun meest voedzame moment. Vlak daarna zijn ze in ons atelier bevroren, zodat ze net zo gezond en vers zijn als rechtstreeks van bij de boer.
Hoe komen jullie aan de recepten ?

Wel, we hebben ze niet van Google, zoveel is zeker. Onze huischefs zijn Caroline Van Doninck, professionele voedingsdeskundige en ikzelf, gezondheidsfreak. We spendeerden uren en uren in de keuken, testend en proevend. We maximaliseerden voedingswaarden zonder enige toegevingen te doen op smaak. Als cherry on the cake, bracht Manuel Wouters elke smoothie tot perfectie, om zo niet alleen je lichaam maar ook je smaakpapillen te bekoren !

Heb ik bijzondere keukentoestellen nodig ?
Of course NOT ! Een gewone blender is prrrrima. Al onze ingrediënten zijn klein genoeg gesneden zodat een standaard blender goed genoeg is.
Waarom zou ik mijn smoothies bij jullie kopen en ze niet zelf maken ?
Uitstekende vraag. Verschillende antwoorden. Ook jij hebt maar 24 uren in een dag, en die hoef je niet te besteden in de keuken en de supermarkt. Superverse en gezonde ingrediënten kopen en vervolgens versnijden kost echt wel wat tijd en moeite. Dat nemen wij graag van je over. Daarnaast hebben onze chefs grondig bestudeerd wat er nodig is om een smoothie écht gezond te maken. Een sinaasappel en banaan volstaan niet. Het gaat hier over een ideale balancering tussen vitamines, mineralen, superfoods, en smaak. Ten derde, het kost je minder, want van sommige ingredienten heb je zo weinig nodig dat alles bederft voordat je het op kan maken. Een pak duurzamer dus! Tenslotte, neem het vooral niet persoonlijk, ze zijn waarschijnlijk lekkerder dan jouw ge-experimenteer.
Wat zit erin ?
Alles wat je nodig hebt om je dag krachtig door te komen. Fruit, groenten en bijvoorbeeld amandelpasta om je van genoeg energie te voorzien. Uiteraard ook superfoods zoals camu camu en acerolabessen. Geen toegevoegde suikers of ander geraffineerd spul. Vanzelfsprekend. Eikes !
Wat moet ik zelf nog toevoegen ?
Gewoon water werkt bij elke smaak, maar we raden per smoothie ook een soort melk (amandel, soja, kokos) aan die je smoothies naar nog een hoger niveau tillen. Die melk kan je ook nog aan je bestelling toevoegen tijdens het bestelproces, zodat je wat ons betreft, helemaal niet naar de supermarkt hoeft !
Hoe smaken ze ?
Euh.... Lekker ? We geloven oprecht dat fruit en groenten eten écht geen marteling hoeft te zijn, dus we hebben echt véél tijd besteed aan het vinden van de juiste combi tussen voedzaam en lekker. Missie geslaagd, vinden we zelf.
Zijn ze goed voor me ?
Uiteraard. Zonder twijfel. Een dieet van fruit, groenten en superfoods zorgt mee voor een lager risico op hart- en vaatziekten, beroertes en allerhande types kanker. En het helpt om je lichaam te detox’en na je pizza van vorige weekend. Bij Innerglow draait het immers om het vinden van de juiste balans. We hanteren zelf ook de 80/20 regel hoor.
Waarom verkopen jullie niet gewoon sapjes ?

Ah, weer een goeie vraag. Sap overleeft niet lang, tenzij we het volproppen met bewaarmiddelen, en die troep willen we niet in ons lichaam. Bovendien, als je er sapjes van perst, verlies je de voedzame voordelen van de vezels (de verzadigende kracht !). Bij het blenden gaan er veel minder vezels verloren.

Zijn alle ingrediënten van organische teelt ?
Nee, maar minstens 75% van onze gebruikte ingrediënten hebben een bio-label. Dat wil zeggen dat ze onbespoten, niet genetisch gemanipuleerd zijn en met respect voor milieu, mens en dier zijn geproduceerd. We kiezen voor bioproducten om onze klanten te laten kennis maken met de waarde van natuurlijke voeding. We kunnen niet voor 100% bio gaan, omdat dat de prijs door het dak zou jagen en we willen onze smoothies toegankelijk houden. Zodra het wel kan, trekken we voluit de bio-kaart !
Wanneer zou ik een smoothie moeten maken ?
Wanneer niet ! Pinky swear! Je kan ze als ontbijt, lunch, diner of tussendoortje drinken. Beter dan een broodje op kantoor, en echt, zoooveel lekkerder.
Waar vind ik de nutritionele info ?

Alles wat je moet weten over je smoothie, vind je op de product pagina. Daar lees je wat er in zit, en waar het goed voor is. Je komt er vast nog iets nieuws te weten! Omdat onze smoothies door echte mensen gemaakt worden, kan de voedingswaarde per beker minimaal afwijken. Héél minimaal.

Zijn de smoothies veganistisch ?

Jep, allemaal. Behalve ééntje, want in de Avocaddiction zit wei-proteïne.

Wat met sesam, soja en gluten ?
Die zitten er niet in. Deze ingrediënten vind je niet terug in de smoothies, maar wel in onze keuken. Sommige bekers kunnen dus sporen van sesam, soja of gluten bevatten. Belangrijk voor de allergenen informatie. Die vind je trouwens ook telkens op de bekers terug mét een link naar de website.
Waarom bevriezen jullie alles, en verkoop je het niet vers ?
Aaaah, zal ik je eens iets vertellen ? Als we verse ingrediënten zouden verkopen, zou dat betekenen dat ze lang voor hun rijpheidspiek geoogst werden, zodat ze pas na transport rijp (en verkoopbaar) zouden zijn. Wij kiezen ervoor om de vruchten zo lang mogelijk aan de boom te laten rijpen zodat ze écht voedzaam zijn. Nog niet overtuigd ? Denk dan aan het bijkomende voordeel dat je ingrediënten niet kunnen bederven en je ze kan blenden op het moment dat jij er zin in hebt. Nog niet ? Bevroren ingrediënten geven smoothies die verfrissende textuur en smaak die ervoor zorgen dat je niet.kan.stoppen. Daarom dus.
Moet ik eerst ontdooien ?
Liefst wel! De beste manier is om jouw smoothie te drinken is hem de avond voordien uit de diepvries halen en in de ijskast zetten. 's Morgens gewoon even schudden met je beker, zodat alle ingrediënten mekaar loslaten, je vloeistof toevoegen en dan blenden.
Ik heb een allergie, mag ik iets wijzigen ?

Allergieën zijn totally not cool, maar op dit moment kunnen we nog niet op verzoek werken.

Hoe lang blijven de cups goed ?
Als je de bekers bewaart bij -18°C, kan je ze minstens 6 maanden bewaren. Wedden dat je er niet kan afblijven ? Leuke tip: onze cups zijn herbruikbaar !
Ik ben zwanger. Mag ik de smoothies drinken?
Ooh, proficiat ! We vinden het een uitstekend idee om jouw kleine buikbewoner te voeden met gezond spul. We werken met 75% biologische ingrediënten en wassen alles zorgvuldig, maar moeten je aanraden om het even met je zorgverlener te overleggen.

3. Bezorging

Waar levert Innerglow ?
Onze koerier levert in Vlaanderen, voorlopig nog met uitzondering van Brussel. In Wallonië leveren we nog niet.
Wanneer levert Innerglow ?

Wanneer het jou uitkomt.
Bij de checkout zal je de keuze krijgen tussen woensdag en zaterdag, en verschillende tijdsslots, tussen 8 en 22 uur. De dag voor levering krijg je een bericht dat meldt dat we de dag erna komen leveren. Zodra de koerier met je smoothies onderweg is, krijg je een tweede mail met een tijdsindicatie. Geen nood, je hoeft niet bij je computer te wachten, want hij/zij sms’t je ook nog eens een halfuur voor hij/zij arriveert, tenminste als je je telefoonnummer hebt doorgegeven. Daarin staat zeer nauwkeurig te lezen wanneer het exacte aflevermoment zal zijn, zodat je de rest van je activiteiten zorgeloos kan plannen. Als je toch niet thuis bent als hij voor je deur staat, zal de koerier je opbellen.

Hoe worden de bekers geleverd ?
We hebben een milieuvriendelijke en duurzame manier bedacht om de smoothies tot bij je vriezer te krijgen. We gebruiken een speciale, herbruikbare koelbox die je Innerglow smoothies gedurende maximaal 36 uur op een temperatuur van -18°C kan houden. Het is een high-tech-koelbox want we kunnen van aan onze computer ieder half uur checken hoe koud het is in die box. Zo weten we of de smoothies zich nog lekker voelen of niet...De koerier overhandigt jou een recyclebare kartonnen doos met smoothies en houdt de koelbox. Dan maak jij plaats in je vriezer (misschien moet je die fles vodka echt maar eens wegdoen ?), en sorteer je de doos bij het oud papier, of je gebruikt hem opnieuw. Netjes, toch ?
Wat als ik niet thuis ben ?
Ach, dat kan gebeuren... De koerier zal je sowieso opbellen. Als je niet opneemt, zal de koerier je smoothies bij de buren proberen afleveren. Het is natuurlijk de bedoeling dat je buren je smoothies in hun vriezer bewaren tot jij er bent ! Als de buren ook niet beschikbaar zijn, neemt de koerier je smoothies terug mee naar het Innerglow hoofdkwartier. We nemen dan snel contact met je op om een nieuwe levering te plannen.
Kan ik mijn smoothies (eenmalig) op een ander adres laten bezorgen ?
Tuurlijk, daar doen we allemaal niet moeilijk over. Als we het maar 3 dagen op voorhand weten ! Je past het afleveradres gewoon even aan in mijn account en klaar is kees. Vergeet het dan nadien wel niet opnieuw aan te passen he !
Zijn de verpakkingen recyclebaar ?
Ja hoor! Daar hebben we ook aan gedacht. Lekker simpel! De bekers zijn herbruikbaar. De dozen, vulpapier, rietjes, folders en deksels zijn 100% recycleerbaar.

2. Flexibel abonnement

Hoe werkt een Innerglow abonnement ?
Da’s makkelijk! Er zijn drie formules. Ofwel kies je voor een maandelijks abonnement van 8 bekers, 12 bekers of 20 bekers. Per maand kan je aangeven wanneer je precies jouw levering wil ontvangen en wij zorgen ervoor dat onze koerier op het uitgekozen moment op je stoep staat. Je kan ook maandelijks melk bijbestellen als je geen tijd of zin hebt om boodschappen te doen. Alles wordt tegelijk bij jou geleverd. Als je volgende keer een andere soort melk wil, kan je dit supersimpel aangeven op de my account pagina. Wil je opzeggen of pauzeren? Da’s even makkelijk als starten met Innerglow. In je account pagina kan je een duidelijk overzicht vinden van de huidige status van jouw abonnement.
Kan ik mijn type abonnement smoothies nog wijzigen?
Tuurlijk wel. We binden je niet aan handen en voeten vast hoor. Als je een tijdje op vakantie bent, of je hebt gewoon keihard nood aan detox-spul bijvoorbeeld, dan laat je ons dat gewoon even weten. We hebben 2 bestelperiodes. Als je jouw smoothies op woensdag wilt krijgen, dan voer je je aanpassing gewoon even door voor zondagavond middernacht. Als je normaal je levering op zaterdag krijgt, moet je het voor woensdag middernacht laten weten. Je leverdatum aanpassen is ook niet zo ingewikkeld. Stel dat je op 14/2 je volgende levering zou ontvangen, kan je ervoor kiezen om dat met maximaal 2 weken te vervroegen of uit te stellen. Je kan dus schuiven naar uiterlijk 1 februari of 28 februari. Als gevolg daarvan verschuiven je volgende leveringen ook wel. Snappie ?
Kan ik zien wat ik besteld heb?
Jep, kijk gewoon even bij mijn account – overzicht. Daar kan je vinden welk type abonnement jij hebt gekozen. Je ziet er ook welke smoothies je hebt uitgekozen en wanneer en waar de levering zal plaatsvinden.
Kan ik mijn abonnement pauzeren ?
Tuurlijk. Ga je op vakantie of heb je gewoon even een break nodig ? Geen punt. Even inloggen en bij mijn account doorklikken naar de leveringen. Daar kan je je abonnement pauzeren en weer activeren op het moment dat je er weer klaar voor bent. Doe het wel minstens drie dagen voor de voorziene levering.
Kan ik mijn abonnement reactiveren ?
Uiteraard, dat hebben we graag. Opnieuw inloggen en bij mijn account doorklikken naar mijn formule. Daar wordt automatisch een datum voorgesteld, maar je kan er nog wat mee schuiven tot je opnieuw een moment hebt gevonden dat je bevalt. Ook als je een ander abonnement wil, of andere smoothies of extra’s, regel je dat in je account.
Is er een minimum duurtijd ?
Nope. Je kan pauzeren zo vaak je wil, of je abonnement stopzetten op ieder moment (minimaal 3 dagen voor de geplande levering).
Wordt mijn abonnement automatisch herhaald ?
Ja, daarom is het een abonnement. Als je niks onderneemt, ontvang je iedere maand dezelfde bestelling op hetzelfde moment. Je kan er ook voor kiezen om je smoothies te veranderen, vermeerderen, verminderen, levermomenten en leveradressen te wijzigen. Alles kan eigenlijk, zolang je het maar tijdig (3 dagen tevoren) doorgeeft !
Hoe annuleer ik mijn abonnement ?
Je logt in en annuleert je gekozen formule. We pinken dan wel een traantje weg maar het kan.

4. Bestellingen

Hoe kan ik jullie smoothies bestellen ?
Je geeft je bestelling door via onze website en kiest de smoothies die je lekker lijken. Kan je maandag wat detox-gehalte gebruiken? Heeft je woensdag een zoeter randje nodig? We hebben een bestelsysteem ontworpen om aan al je cravings tegemoet te komen. Gooi ze in je mandje, wij doen de rest.
Wat ontvang ik bij mijn bestelling ?

Ons applaus omdat je de slimme keuzes maakt ? Ja, dat ook. Maar vooral ready-to-blend smoothie-ingrediënten met recyclebare rietjes en met ongeraffineerde producten zodat je zonder schuldgevoel een heerlijk verzadigende en gebalanceerde smoothie kan maken op ieder moment van de dag

Kan ik ook eenmalig smoothies bestellen ?

Dat kan. Je stuurt ons gewoon je bestelling door en na de eerste levering pauzeer je je account.

Hoe log ik in in mijn Innerglow-account ?
Als je een nieuwe klant bent, zal je helemaal bij het begin gevraagd worden naar je postcode en e-mailadres. Meteen daarna kan al jouw accountgegevens invullen. En vanaf dan kan je bestellen ! Als je een bestaande klant bent, kan je gewoon bovenaan rechts op het account-icoontje klikken. Onze website onthoudt je gegevens, tenzij je uitdrukkelijk aangaf dat je dat niet wilde. Als je cookies intussen verwijderd zijn, moet je opnieuw even je gebruikersnaam en paswoord bovenhalen.
Krijg ik een bevestiging van mijn aanmelding bij Innerglow ?
Natuurlijk, en zelfs vliegensvlug. Nog voor je het scherm hebt kunnen dichtklikken, zit er al een e-mail in je inbox met al je logingegevens. We doen trouwens hetzelfde als je je abonnement stopzet. Leve de duidelijkheid!

5. Betalingen

Hoeveel kost een abonnement bij Innerglow ?
Kies je een formule waarbij je 8 bekers per maand krijgt ? Dan betaal je 69,92€, inclusief transport. Kies je de formule met 12 bekers, dan betaal je 88,88€ per maand. Ga je voor de full option met 20 bekers, dan betaal je 129,80€.
Zijn er extra kosten, zoals leveringskosten ?
We rekenen 10€ verzendkost als je een abonnement van 8 bekers koos. 5€ als je 12 bekers koopt. Die transportkosten zitten niet weggestopt, je ziet ze duidelijk staan tijdens de checkout. Koos je de full option met 20 bekers ? Dan brengen we ze gratis tot bij je thuis. Yeahhh !!
Hoe en wanneer betaal ik ?
Makkelijk ! We aanvaarden Europese Visa kaarten, Mastercard en American Express als je met een kredietkaart wenst te betalen.
Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen ?
Je bepaalt zelf welke betaalmethode je kiest. Je past de gegevens gewoon aan in mijn account – betalingsinfo.
Waar vind ik mijn facturen ?
Tijdens de checkout kan je aanvinken dat je een factuur wenst en dan krijg je ze digitaal, per e-mail. Vind je je e-mail niet meer terug, log dan even in in mijn account en download je factuur daar. Handigggg !